+372 5600 1982info@rummu.ee

RUMMU Karjäär ja Murru vangla

Jääle ei ole lubatud minna!

Hooned on varisemisohtlikud – hoia palun eemale!

See on koht, mis keeldub sulgumast.

Rummu karjääri ja Murru vangla avatud iga päev 10.00-20.00! Sissepääsupiletid pöördväravast!

Tule Rummu!

Tere tulemast Rummu!

Avatud iga päev!

Karjäär ja mägi

Avatud iga päev kella 10.00 – 20.00. Avasta unikaalset helesinist veekogu, selle vee alla jäänud hooneid ja puid, mängi discgolfi ning matka ümber mäe.

Vanglatuurid

Ekskursioonid Murru vangla territooriumil  audiogiidiga. Kuuled lugusid, mis siinsel territooriumil ja hoonetes päriselt juhtunud. Kirjuta meile oma eratuuri sooviga!

ROHEJAHT!

Rummu on keskkonnakampaania Rohejaht partner! 💚 Rohejaht on lasteaialastele ja kooliõpilastele suunatud liikumine, mille eesmärk on kasvatada teadlikumat, roheliselt ja jätkusuutlikult mõtlevat uut põlvkonda!

Vangla, mis endiselt elab

Ekskursioonid audiogiidiga Murru vangla territooriumil.

Talv Rummus

Talv 2024 on täies hoos ja see tähendab seda, et Rummu jaoks võib ühe hea ja asjaliku puhkepäeva planeerida. Või külastada meid kasvõi mitu korda…

Pane tähele: JÄÄLE MINEK OMAL VASTUTUSEL! Jää on allikate tõttu nõrk, nii et palun püsi uisurajal ja võta kaasa jäänaasklid.

Üks talvepäev Rummus näeb välja näha nii:

  • Rummu karjääris matk mäkke ja vaated üle lumise ja jäise laguuni. 
  • Võta kodust kaasa kuum jook ja hea snäkk, et energiavarud taastada.
  • Võta kindlasti osa ka audiogiidiga ekskursioonist Murru vanglas. 
Soovitame südamest võtta osa ka Murru vangla ja Rummu karjääri LATERNAMATKadest! Rohkem infot matkade kohta siin.

Külastajate mõtted

Käisid karjääris või vanglas, kuidas tundus?

Saad suurepärase ülevaate vanglaelust siinsamas Murru vanglas 1990datel. Uskumatud lood ja näited smugeldamisest, peidikutest ja vangide suhetest.
rummu
Maria
Vanglaametnik
Tööstaaž Murru vanglas 20 aastat
Kuule ja tunneta, kuidas elu sellist tüüpi vanglas käis ning annab hea võrdluse, kuidas käis ellujäämine vanglas siis ja kuidas on elu Eesti vanglas tänapäeval.
rummu
Katrin
Vanglaametnik
Tööstaaž vanglates 26 aastat
Audiogiidiga oled vaba punktide vahel ise ringi liikuma ja kuuled lugusid, mis on endiste Murru vangla vangide poolt räägitud. Igal juhul väärt elamus!
rummu
Audiogiid
Jutud endistelt vangidelt

“Tähtis on teekond”

Viiruste ajal Rummus

Selleks, et nii sinu, kui ka kaaskülastajate elamus Rummus sujuks suurepäraselt, palume sul järgida viiruse leviku piiramise meetmeid.

Kui tunned end tõbiselt, jää koju ja tule külasta meid siis, kui oled terve.

Lisaküsimuste puhul kirjuta meile info@rummu.ee.

Loe märgise kohta kõige värksemat infot EASi veebilehelt

Vangla asutati 1.jaanuar 1938 Murru vangimajana ja suleti 1. jaanuar 2013


Vaated vangla ja karjääri territooriumile 2021-2022

RUMMU Quarry I DiscGolf

Tänu LHKK ja LEADER EESTI toetusele...

Discgolfiraja rajamisega on Rummu karjääri loodud täiesti uus teenus ja võimalus tegeleda aktiivtegevusega vabas õhus olenemata ilmast. 

Projekti eesmärk oli püstitada Rummu karjääri aastaringselt kontaktivabalt kasutatav discgolfipark. Park on mõeldud külastajatele päeva jooksul ühe tegevusena muude teenuste kõrval või täiesti eraldi külastuse ja elamusena. Sellega leevendatakse Covid-19 mõjusid – park asub vabas õhus, külastaja ei puutu kokku teiste külastajatega ja ta saab parki siseneda ja väljuda talle sobival hetkel kontaktivabalt

Rummu kohalikele tähendab see võimalust tulla peale töö või koolipäeva ning miks mitte ka puhkuse ajal karjääri ja õppida uut spordiala. 

Rummu discgolfipark rajati LEADER toetuse abil (LEADER-meetme määrus § 42 lg 7 p 12).

Kui sul on küsimusi-kommentaare-ettepanekuid, soovid miskit ise meie territooriumil korraldada, siis kirjuta meile julgelt info@rummu.ee.

RUMMU Quarry I Caravanpark

Meil on uusi plaane ja mõtteid...

Rummu karjäär ja Murru vangla on populaarsed, veidi müstilised sihtkohad, mille väravad on täna külastajatele avatud rohkem kui kunagi varem. See on koht, mis keeldub sulgumast. See on koht, mis pakub külastajatele kvaliteetseid elamusi, mis on siia voolitud nii, et ei kaoks sihtkoha salapära ja erilisus. Siin saab lisaks ujumisele, sukeldumisele, vanglatuuridele, matkamisele ja söömisele mängida ka discgolfi ning jääda ööbima-telkima karavanparki.

Karavanpargi ehitust rahastatakse liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise raames. Projekt kestab kuni 31. oktoober 2023.
Projekti eesmärk on arendada Rummu Invest OÜ Rummu karjääri territooriumile kaasaegne, kõigi mugavustega karavanpark üle 20 karavanauto platsi ja 20 telkimisplatsi, et pakkuda külastajatele võimalus unikaalses ja erilises turismisihtkohas jääda ööbima.

 

Projekt nr 2014-2020.15.03.21-0317
Rummu Invest OÜ
Projekti eelarve: 109 433,50 €
Toetuse summa: 76 603,45 €
Tule Rummu!

Võta meiega ühendust

Suurim risk on üldse mitte riskida

Aadress

Haapsalu mnt 13
Rummu, 76102
Harju maakond

Telefon

+372 5600 1982

Email

info@rummu.ee

2024 hooaeg

Avatud iga päev kell 10.00 - 20.00